Thursday, March 28, 2013

A bit of history - Трішки історії

Розпочиналося все влітку 1998 року, коли мене було запрошено понаглядати за дітьми в мовному таборі фірми "Бізнес-лінк" в санаторії "Пуща-озерна" (14-лінія). Тоді ще не було прапору чи ритуалів, але загальна картина почала окреслюватись. На знімку: перші кемпери, перші грамоти.


Табірний проект трансформувався в те, що і сьогодні має назву "Аккорд". Буквально в перший же заїзд, після зустрічі нового 2000 року, кемпери створили перший прапор. Символіка анархістів була модною, канікули здавалися вільними від правил... На знімку: учасники різдвяної вистави.


 

Але вже влітку було піднято новий прапор (зроблений золотими руками моєї коханої жінки, він і досі зберігається у мене). Літера "А" стала охайнішою та золотою, але первісний дизайн та ідею було збережено: табір - це сонечко, що нас зігріває в білій смузі життя (під час канікул), що існує поміж чорних смуг шкільної буденщини. На знімку: Індіанці зразка 2000 року.






Проте в зимову зміну 2001 року існувало вже два табори: засади, прапор і традиції переїхали до санаторію МО України на 11-у лінію Пущі. Там цей прапор було піднято вже АРГОНАВТАМИ. На знімку: перший новий (2001) рік в "АРГО".



"АРГО" пропрацював майже без перерв до нового 2005 року, після чого відбулася перерва. Назвемо її "творчою". Влітку 2010 року проект "АРГО" було відроджено з допомогою турфірми "Імпульс-плюс". Цілком природно, оновлений "АРГО" потребував оновленої символіки. Чорний колір зник: най його шляк трафить! Сонечко засяяло на всі боки, репрезентуючи до того ж і компас-дороговказ. Золота літера "А" остаточно набула первісного грецького дизайну. Проте, як бачите, це прямий нащадок того самого прапору. На знімках: відродження "АРГО", літо 2010 року.



 




















З 2011 року "АРГО" працює в славнозвісному таборі "Лідер", причому з 2012 як його тематичний загін, оскільки турфірма "Імпульс-плюс" відмовилась від розробки власного проекту дитячого відпочинку. На знімках: "АРГО" в "Лідері".










No comments:

Post a Comment